Phishing

Kalo korang byase bwat transaction duit kat tenet atau donlot gne rapidshare ke. Mesti pernah dengar pasal phishing ni atau dlm bahase Melayunye pancing. Aku tau psl phishing2 ni pon sbb aku ade join forum, ade la plk org bg account rapidshare free. Aku yg noob tahap **** ni pon tye la kat bro yg kasi tu mne die dpt. Die pon bgtau la die phish. Aku yg noob bertye blk mende tu.
So, die pon terangkan psl phish ni kat aku yg noob.


Pastu bru2 ni ade member aku ajar aku cre2 phish ni. Terngange aku mase YM ngan die, mmg mantop la phish ni. Ade member die phish account RS sampai bole bwat bisnes. Tp member aku ni xbwat camtu, bile die jumpe acc RS atau MU die gne utk donlot je. Mesti ade yg kate ala account RS bole secure. Hehehe mcm mne plk kalo segale acc dlm PC tu boleh tau. Termasuk acc Google, Yahoo ngan MSN. Facebook, Myspace ape sume tu xyah citer la. Senang2 je dpt.

Bahye kan phish ni. Boleh bwat idop merane. Plg bahaye kalo kite pye acc Maybank2U atau CIMB Clicks kene phish. Lesap la duit dlm tu. Huhu..

Aku maseyh lg noob dlm phish2 ni. Lgpon penat maa nak bwat. Lg satu link2 yg ade dlm blog aku ni bkn phish link. So jgn la malu2 nak donlot.

7 comments:

cyclonmaster berkata...

amende la plak ni?

profpoyo berkata...

hehe
curik acc rs la

TMUkmkd berkata...

P|-|1$|-|1|\|9 huh? hehehehe

mozart berkata...

haha, dapat phish banyak jangan lupe share dengan member :P

tapi skrg RS dah leceh, bile dia detect je akaun tu digunakan lebih dari 3 IP berlainan, dia akan reset password akaun RS tu & email password baru kat email yang guna masa beli akaun tu, so tak dapat share ramai2 cam dulu2 -_-

profpoyo berkata...

mmg leceh mozart
tp kene bijak la gne

mozart berkata...

haha, RS aku pernah dapat sekali je, pastu malas nak wat sebab nak trick org ni leceh, FS ade la dapat 2,3 akaun, saje try:P

darxniq berkata...

wakaka....
power seh pish...
sape tuh???
ish2....
nk blajar gak bleh???

Related Posts with Thumbnails

Copyright © 2009 - Sahabat Gua - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template